Samen breien we het voor elkaar


Geïnspireerd door een wildbrei-actie is dit project ontstaan; een bloemenveld van gehaakte en gebreide bloemen. Het werd me al heel snel duidelijk dat ik dit stuk niet alleen kon gaan maken: dit project vraagt om samenwerking van vele handen. 


Ik heb jong en oud opgeroepen om bloemen te haken of te breien en ik heb de bloemen samengevoegd tot één object. Alle bloemen waren welkom. Mijn enige vereiste was dat het gebruikte materiaal niet speciaal voor dit project gekocht mocht worden.  Mede dankzij de donaties van de kringloopwinkel konden veel mensen zich op de bloemen uitleven. Ik kwam met geweldige mensen in aanraking die, door bloemen voor mij te maken, zich bloot gaven. De gehaakte bloemen vertellen zoveel over de personen die het gemaakt hebben. Elke bloem haar eigen verhaal. 


De grote bloemen zijn bijvoorbeeld gehaakt door een mevrouw die maar één hand beschikbaar heeft om te haken. Ze stak de haaknaald onder haar brace en haakt door haar pols te bewegen. Dit is nog maar één verhaal. Er zijn er nog zoveel meer. Het enthousiasme van alle mensen die meegewerkt hebben is zo ontzettend inspirerend. Het laat zien dat je samen iets heel moois kunnen bereiken als je maar wilt.


Nu, een paar jaar later, heb ik besloten dit bloemenproject een nieuw leven in te blazen en weer opnieuw te beginnen met een nieuw bloemenveld.  Hierbij aansluitend ben ik partner geworden van het project 'Ik vergeet je niet' van de CultuurCompaan. Lees hier meer over dit project (opdracht 2).


Help jij mee door een eigen bloem(en) van textiel te maken? Volg dit project op de voet door de Facebookpagina 'Samen breien we het voor elkaar' te liken.Using Format